11 Ağustos 2013 Pazar

Altıncı Hastalık

Aslında geç kalınmış bir yazı , sanırım bayramdan iki hafta önceydi ; İdilin ateşi çıktı.Gün içinde fazla aldırmadım ancak gece emmeye kalktığında oldukça yüksek ateşi vardı 39.5 derece.Daha fazla yükselir de fark etmez uyuyakalırsam diye ateş düşürücü verdim ( paranox).Sabah hala 39 dereceydi.İki günün sonunda hala düşmeyince doktora gittik ,hafif burun akıntısı dışında çok belirgin bir bulgusu yoktu.Muayeneden sonra doktorumuz 6. hastalık olabileceğini ; kırmızı minik minik döküntülerimiz olursa haber vermemizi söyledi.Ertesi gün döküntüler göründü ve ateşi kendiliğinden düştü.
Tabi bu arada 21 aylık bir çocuğa ateş düşürücü şurup içirmenin ne kadar zor olduğunu öğrenik.Daha önce de ateşlenmiştik anaca ılık duş ve paranoxla idare etmiştik.Şurup içirmek gerçekten zormuş.
Belirtiler Şöyle; -Ateş düşürücüye rağmen 3-4 gün süren yüksek ateş (39-40 derece).Belirgin bir iştahsızlık.Mızmızlık.Sürekli meme emme isteği.En sonunda ortaya çıkan kırmızı döküntüler.

 İki yaşına kadar neredeyse bütün bebekler geçirebiliyormuş.Viral bir hastalıkmış.Tabii ki bulaşıcı.
Fotoğraf internetten alıntı.İdilinkiler bu kadar yoğun değildi ancak  döküntüler bu şekildeydi.


Bu arada aslında bayramı da ailecek hasta geçirdik sayılır.İdil , babası, anneannesi, ben herkes hastaydı.Hafif ateş , halsizlik, hapşırık ,burun akıntısı vs.Umarım uzamadan bu kadarla atlatırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder